Першокурсники Інституту долучилися до великої сім’ї Університету

31 серпня 2018 року першокурсники Інституту взяли участь у церемонії посвяти «День першокурсника», яка відбулася на Площі Знань КПІ імені Ігоря Сікорського. Свято цього року пройшло особливо урочисто, адже Університет відзначає своє 120-річчя!

Із привітаннями до молоді звернувся ректор Університету Михайло Згуровський. Теплі побажання щасливої долі висловили почесні гості.

Покладанням квітів до монументів київським політехнікам, які загинули в роки Другої світової війни, під час Революції Гідності і в боях на сході України, хреста Героям Небесної Сотні. Хвилиною мовчання учасники урочистостей вшанували пам’ять студентів, випускників і співробітників Університету, які віддали життя за незалежність України.

Свято було насичене дуже захоплюючими, емоційними та цікавими подіями. На першокурсників чекали найрізноманітніші заходи: відкриття пам’ятника видатному китайському мислителю, педагогу і політичному діячеві Конфуцію, демонстрація технічно-наукових розробок співробітників Університету, студентів (курсантів) – переможців міжнародних і Всеукраїнських предметних олімпіад та наукових конкурсів, парад чемпіонів і призерів найпрестижніших спортивних змагань, виступи художніх колективів Центру культури і мистецтв Університету та багато іншого.

Особливим моментом було запалення над Площею Знань символічного факелу знань, який студенту-першокурснику передали студенти-відмінники, що вступили до магістратури – як символу знань і навчання, а також звучання студентського гімну «Гаудеамус» у виконанні Народної академічної хорової капели КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Завершилися урочистості традиційним запуском у київське небо великих літер, зв’язаних із жовтих і синіх повітряних кульок. Вони утворювали назву – «КПІ 120». І приємним сюрпризом для всіх присутніх стала злива маленьких листівок-привітань із 120-річчям Університету, яка зненацька линула з квадрокоптерів над площею.

Перший рік навчання є особливим для наших студентів – майбутніх курсантів ІСЗЗІ КПІ імені Ігоря Сікорського, початком набуття нових знань, вшануванням українських традицій, подальшого національно-патріотичного виховання.

Залишити відповідь