Соціальна ініціатива Інституту “Кібергігієна в школах України” триває та розвивається

За підтримки Держспецзв’язку, Україна приєдналась до щорічної європейської традиції проведення в жовтні Місяцю кібербезпеки.

В межах цієї ініціативи, Інститутом спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” започатковане проведення в закладах загальної середньої освіти України відкритих уроків на тему “Вступ до кібергігієни”.

Метою даної соціальної ініціативи є покращення розуміння питань кібергігієни, підвищення обізнаності про кіберзагрози та шляхи їх запобігання.

Проблема захисту дітей у кіберпросторі постала достатньо давно, але особливої гостроти вона набула на тлі масованого і агресивного інформаційного наступу російської пропаганди.

Наш Інститут має значний досвід підготовки фахівців з вищою освітою з таких спеціальностей, як кібербезпека, комп’ютерні науки та телекомунікації та радіотехніка.

З вказаних мотивів, фахівці Інституту ініціювали серію відкритих уроків, під час яких спільно з курсантами Інституту викладають інформацію щодо небезпек в кіберпросторі, зокрема: протизаконний, шкідливий та неетичний контент, кібербулінг, кібергрумінг, кібершахрайство, викрадення інформації та шкідливе програмне забезпечення.

В підсумку надаються рекомендації щодо мінімізації відповідних ризиків.

Наразі охоплено близько 100 шкіл та ліцеїв міста Києва, що складає не менше ніж 6000 учнів старших класів.

З огляду на значний інтерес до заняття з боку педагогів, батьків та учнів прийнято рішення не обмежувати дану соціальну ініціативу одним місяцем та поширити її проведення на всю територію України.