Організація та забезпечення технічного захисту інформації на об’єктах інформаційної діяльності та в інформаційно-телекомунікаційних системах

Програма “Організація та забезпечення технічного захисту інформації на об’єктах інформаційної діяльності та в інформаційно-телекомунікаційних системах” розроблена для підвищення кваліфікації фахівців з технічного захисту інформації (далі – ТЗІ) та проводиться за довгостроковою програмою за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб на підставі укладених договорів. 

Загальна мета програми спрямована на удосконалення професійної компетентності фахівців з ТЗІ та забезпечення їхніх здатностей в контексті проведення обстеження об’єктів інформаційної діяльності (далі – ОІД), виявленні технічних каналів витоку інформації (далі – ТКВІ), розробці моделі загроз та технічного завдання щодо створення комплексних систем та комплексів ТЗІ.

Опанування програми передбачає підвищення рівня здатності:

виявляти ТКВІ на ОІД та в інформаційно-телекомунікаційних системах (далі – ІТС);

застосовувати методи та засоби ТЗІ на ОІД та в ІТС;

здійснювати документальне супроводження при створенні комплексних систем та комплексів ТЗІ;

здійснювати інструментальний контроль на ОІД та в ІТС;

здійснювати пошук закладних пристроїв на ОІД;

проводити атестацію комплексних систем та комплексів ТЗІ.

Загальний час 75 годин, з них 60 годин під керівництвом викладача, що відповідає вимогам Постанови КМУ від 06.02.2019 № 106 “Про затвердження Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад”, наказу НАДС від 10.10.2019 № 185-19 “Про затвердження Вимог до змісту і структури програм підвищення кваліфікації державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад”.

Форми проведення навчальних занять: лекції та практична робота.

Форма контролю – залік у формі тестування за підсумками опанування навчального матеріалу, визначеного професійною програмою.

Форма навчання – очна (денна).

Вартість освітньої послуги на одного слухача становить 4000.00 грн. (без ПДВ, відповідно до п.197.1.2 ст. 197). Оплата за навчання здійснюється згідно з укладеним договором та актом здачі-приймання робіт (надання послуг).

По закінченні навчання, при позитивному результаті підсумкового контролю, слухачам видаються свідоцтва про підвищення кваліфікації встановленого зразка.

Структура програми

Сесія 1. Модуль 1Інформація як об’єкт захисту. Технічний захист інформації
Модуль 2. Фізичні основи витоку інформації
Модуль 3. Класифікація та різновиди технічних каналів витоку інформації (ТКВІ)
Модуль 4. Порядок створення комплексів технічного захисту інформації на ОІД
Модуль 5. Порядок створення комплексних систем захисту інформації в ІТС
Модуль 6. Заходи та засоби пошуку та контролю на ОІД
Модуль 7. Заходи з інструментального контролю на ОІД

Детальну інформацію про початок занять, порядок зарахування на навчання можна отримати за телефонами: (044) 204-93-50,  (097) 563-50-41