Культурно-освітнє життя Інституту

Музеї, пам’ятки історії та культури є скарбницею історичної та культурної спадщини, а музейні експонати – носіями безцінної інформації про історію та культуру нашої країни. Вони не втрачають своєї популярності і сьогодні, у час інформаційних технологій та комп’ютеризації.

Відповідно до плану заходів виховної роботи, у лютому 2019 року, курсанти та студенти Інституту відвідали пам’ятки історії та культури, культурно-освітні та  мистецькі заклади міста Києва.

Майбутні офіцери побували у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, Національному музеї українського декоративного мистецтва, Національному музеї “Київська картинна галерея”, музеї “Золоті Ворота”, музеї  Варвари та Богдана Ханенків, Історико-архітектурному музеї “Київська фортеця”, музеї шістдесятництва. Кожен із музеїв представив відвідувачам свою унікальну колекцію експонатів, збагативши їх новими знаннями та цікавими враженнями.

Відвідавши  Національний музей “Меморіал жертв Голодомору”, особовий склад Інституту віддав шану пам’яті мільйонів людей, які загинули від штучно створеного у 1932—1933 роках Голоду.

Хлопці та дівчата пройшлися алеями парку Вічної Слави, біля  пам’ятників тим, хто віддав своє життя, захищаючи Батьківщину, вшанували їх героїчні подвиги. В історичній частині Києва милувалися величчю та красотою архітектури Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, а також відвідали Київський планетарій.

Цікавим досвідом спілкування з сучасним мистецтвом став візит молоді до Музею сучасного мистецтва Україні, Центру сучасного мистецтва “Білий світ”, Dymchuk Gallery та PinchukArtCentre.

Також, курсанти Інституту вшанували відомих у світі особистостей у різноманітних сферах людської діяльності, відвідавши пам’ятники видатним політехнікам – конструкторам та вченим, які розташовані на території Музейно-історичного комплексу КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Завершальним акордом місяця став візит особового складу Інституту до Національного музею Тараса Шевченка, який є однією з найвизначніших духовних скарбниць України.

Екскурсія музеєм розкрила молоді всю багатогранність особистості Шевченка. Працівники музею показали значення творчості Тараса Шевченка для України, його вагоме місце у світовій культурі. Курсанти та студенти побачили прижиттєві видання “Кобзаря”, картини, малюнки та офорти, особисті речі Тараса Шевченка, архівні матеріали та рідкісні фотографії, а також милувалися будинком, у якому розташований музей, що є пам’яткою архітектури.

Не оминули хлопці та дівчата своєю увагою і показ фільму “Крути 1918”. Події фільму розгортаються на фоні доленосних історичних подій в Україні 100-річної давнини. Фільм про незламний дух і мужність, про які має знати кожен українець. Патріотизм, незламна боротьба молоді за волю України так близько до сьогодення, коли патріоти України на сході ведуть боротьбу за цілісність нашої країни!

Слід зазначити, що всі проведені заходи подарували курсантам та студентам безліч нових знань, цікавих вражень та сприяли вихованню у молоді любові до свого народу, до рідної землі, до України, гордості за її минуле і сьогодення.

Дякуємо працівникам закладів за цікаві і пізнавальні екскурсії та незабутні враження!